Achtergrond

Op deze website vind je de verzameling van huiskerken in Nederland. Deze huiskerken worden ook wel “huisgemeente”, “cel groepen”, “small groups”, “small churches”, “house churches” of “organic churches” genoemd. Voor meer informatie en uitleg over deze vorm van gemeente zijn, kun je terecht op de pagina “Huiskerken?”.

Voor een overzicht van de bij ons bekende huiskerken, ga je naar de pagina “Kaart”. Hier is een kaart van Nederland te zien, met daarop de verschillende huiskerken. Klik op een gekleurde marker om de informatie van de betreffende huiskerk te zien.

Het idee voor de website is ontstaan tijdens onze eigen zoektocht naar een huiskerk en we erachter kwamen dat huiskerken erg moeilijk te vinden waren. Huiskerken.nl is een eigen initiatief en is niet aangesloten bij een kerk of organisatie. Er is dus geen afhankelijkheid of verplichting tussen huiskerken.nl en de huiskerken die op de kaart worden weergeven.

Het doel van deze website is om christenen bij elkaar te brengen. Aan de ene kant de zoekende christenen naar een huisgemeente, en aan de andere kant de gastheer/gastvrouw die zijn of haar huis beschikbaar stelt om als gemeente van Christus samen te komen. Huiskerken.nl hoopt op deze manier het discipelschap te bevorderen, waardoor er nieuwe huiskerken mogen ontstaan en christenen weer zullen gaan wandelen in de kracht van God.

Daniël